Fra 1. januar 2024 giver kompetenceudviklingsfonden mellem Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne tilskud til opkvalificering af ufaglærte medarbejdere til faglærte. Der kan også søges tilskud til arbejdsfordeling, i tilfælde af at virksomheden midlertidigt ikke kan beskæftige medarbejderne.
Fondens bestyrelse har besluttet, at der kan gives tilskud til opkvalificering af voksne ufaglærte medarbejdere, så de kan gennemføre en vvs-energiuddannelse og få svendebrev.

Bestyrelsen har også besluttet, at fonden kan give tilskud til arbejdsfordeling, hvor medarbejderen kan gå på uddannelse højst halvdelen af arbejdstiden, hvis virksomheden i en begrænset periode ikke kan beskæftige medarbejderne på fuld tid. Muligheden for tilskud ved arbejdsfordeling ligger udover medarbejdernes ret til selvvalgt efteruddannelse.

Derudover har bestyrelsen besluttet, at virksomheder kan søge tilskud til særligt tilrettelagte forløb forud for Forberedende
Voksenundervisning (FVU), hvis en realkompetencevurdering viser, at en gruppe medarbejdere mangler basale kompetencer inden for fx dansk, matematik eller digitale færdigheder forud for et normalt forløb med FVU-undervisning.

De nye tilskudsmuligheder træder i kraft den 1. januar 2024. Se alle mulighederne og søg tilskud på fondens hjemmeside.

Hvem er omfattet af fonden

Medarbejdere, der er omfattet af VVS-overenskomsten eller Vvs-fagets Funktionæroverenskomst mellem Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Virksomheder, der er medlem af TEKNIQ Arbejdsgiverne og virksomheder med en tiltrædelsesaftale med Blik- og Rørarbejderforbundet, kan få tilskud til efteruddannelse af medarbejdere, der er omfattet af overenskomsten mellem Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne.