GÅ TILBAGE

Bliv klogere på, hvordan en varmepumpe fungerer og bliver indreguleret optimalt.

Den digitale varmepumpe er en 3D-model af en ægte luft-vandvarmepumpe. I den digitale varmepumpe kan du se alt det, der ikke er synligt på en fysisk luft-vandvarmepumpe, fordi det foregår i lukkede rør og kredsløb. Det gør det lettere at forstå, hvordan varmepumpen kan omdanne både kold og varm luft til varme og varmt brugsvand i bygninger.

I 2024 er varmepumpen blevet interaktiv. Så nu kan du også lære om, hvordan varmepumpen virker i en bolig, og afprøve, hvad der sker, når du justerer på varmekurven, kommer for meget eller for lidt kølemiddel i eller skruer op for fremløbstemperaturen.

Den interaktive varmepumpe indeholder:

  • En simuleringsdel, hvor man kan justere på en masse forskellige dimensioner og se, hvordan det påvirker varmepumpens effektivitet og forbrug.
  • Seks fejlscenarier, hvor man får en beskrivelse fra en kunde og ud fra det skal forsøge at indregulere varmepumpen, så den igen kører optimalt.
  • En dimensioneringsdel, hvor man skal forholde sig til det hus, varmepumpen skal sidde i, og hvilke overvejelser og beregninger, man skal gøre, for at kunne vælge den rigtige varmepumpe.

Gå til den digitale varmepumpe

Varmepumpen har meget maskinkraft. Derfor tager det lidt tid at loade, første gang du går ind på den. Vær tålmodig, den er værd at vente på.

Henover sommeren og efteråret vil der komme vejledninger i brug af varmepumpen.